поизводител VERA WANG

Известна за балансиране на съвременните дизайни с традиционна елегантност, Вера Уанг е може би най-известният дизайнер на булчинското облекло в Америка.
Вера Уанг е родена на 27 юни 1949 г. в Ню Йорк.Бивш кънтрист, Уанг е старши моден редактор във Vogue в продължение на 15 години и след това дизайнерски директор на Ралф Лорън. Тя разработи свой собствен сватбена рокля, след което отвори булчински бутик и скоро стартира своя собствена колекция от подписи. Сега е изключително популярна, тя има голям Холивуд и също така проектира бельо, бижута и домашни продукти.
Модната дизайнерка Вера Елън Уанг е родена на 27 юни 1949 г. в Ню Йорк, Ню Йорк. Дъщерята на заможните китайски имигранти, Уанг се радваше на разглезено детство, израстващо в горната част на източната част на Манхатън. Тя посещава елитното училище "Чапин" и училището на американския балет, преди да се запише в колеж "Сара Лорънс". През втората си година Уанг за кратко учи в чужбина в Сорбоната в Париж, но се завръща в Съединените щати, за да завърши своята степен по история на изкуството.


Талантливата Уанг се състезава професионално през юношеските си години. През 1968 и 1969 г. в Ню Йорк, тя и партньорът й, Джеймс Стюарт, се класират на пето място в състезанието за младши двойки. След дипломирането си от колежа, през 1971 г. Уанг отстъпва кариерата си за кънки и започва да работи за списание Vogue. В рамките на една година, на възраст 23 години, Уанг е обявен за старши редактор на мода. Тя притежава тази титла за следващите 15 години. През 1987 г. тя напуска Vogue, за да поеме работа като дизайнерски директор за аксесоари в Ralph Lauren.
Показване на 1 - 3 от 3 артикула
Показване на 1 - 3 от 3 артикула